2 Mayıs 2013 Perşembe

Devlet okulu mu , Özel okul mu???




Kafam karışık yine bu aralar...Önümüzdeki dönem ilkokul 1' e başlayacaz ya.. Ne zamandır kafamın derinliklerinde sırasını  bekleyen bir soru gündeme oturdu şimdi...
İrem'i devlet okuluna mı göndermeliyiz , koleje mi...İlk etapta maddi imkanlar elveriyorsa kolej tabi ki diye düşünüyor insan..Ama gel gör ki , çocuğunu koleje gönderen bir kişi bile tavsiye etmiyor arkadaş çevremde..
Doğru olan ne ? İrem için en iyisi ne? Ve değer mi gerçekten? Tabi ki öncelikle öğretmen  , öğrenci ve ailede bitiyor herşey bunu biliyorum...ve yine de  kafamın içinde iki farklı düşünce beliriyor.
Bir yandan gösteriş meraklısı velilerle , birbirleriyle marka konusunda yarışan öğrencilerle uğraşmak istemiyorum..Koleje harcayacağımız parayı biriktirip gerekirse  ilerde yurt dışında dil eğitimi aldırırız yada özel üniversiteye yollarız.Bizde boş ebeveynler değiliz. Dışarıdan destekleriz. Sosyal faaliyetler zaten hep vardı irem'de...diyorum.
Ama bir yandan ingilizce ve diğer derslerde irem'in iyi bir eğitim almasını istiyorum...Kalabalık sınıflarda okumasını istemiyorum...
Yani anlayacağınız boşa koysam dolmuyor , doluya  koysam
almıyor. İkisininde artılarını eksilerini alt alta yazdığımda devlet okulu daha ağır basıyor sanki..Sizce??