30 Ekim 2007 Salı

Katı Gıdaya Geçiş (6 aylık )


Stars Glitters

Naz İrem'in bu ayki kontrolünde kilosu 6900 gr ve boyu 64 cm idi.2 hafta önce başladığımız meyve püresi,yoğurt ve pirinç unu mamaya ilave olarak sebze çorbası eklendi.



Böylece Naz İrem artık sabahları anne sütünden sonra meyve püresi öğleye doğru yoğurt,ikindi vakti sebze çorbası akşamda pirinçunu mamaya devam edecekti.Tabi aralarda anne sütüne devam...



5.aya nisbeten naz irem 6. ayında çok hareketlendi.Herşeye karşı merakı arttı.Saçlarımızı çekti.Oyuncaklarını yerlere atıp sesini dinledi,Sonra tekrar aldı ve tekrar attı .....Sofrada tabağa,kaşığa aslında kısaca görebildiği herşeye uzanmaya çalıştı.Tutabildiklerininde hemen tadına baktı.Onun hızına yetişmek mümkün değil artık.



6.ayında pnömokok aşısının ilk dozunu yaptırdık.(Pnömokok, vücudun farklı bölgelerinde ciddi enfeksiyon hastalıklarına neden olan bir bakteri türüdür. Özellikle bebeklerde ve küçük çocuklarda ölümcül olabilen veya kalıcı hasarlara yol açabilen hastalıklara neden olur. Pnömokoklar menenjit, zatürre, orta kulak iltihabı ve sinüzit hastalıklarına neden olur.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder