4 Ekim 2010 Pazartesi

Konjonktivit


Cuma akşamı hafif kızarıklık vardı irem'in göz kapağında. Teyzesinin tavsiye ettiği damla ve kremi kullanmaya başladık.Konjonktivit denen halk arasında da "kırmızı göz"diye tabir edilen bir hastalık olduğunu söyledi.

Cumartesi günü kırmızılık iyice arttı ve yaralar çıkmaya başladı göz çevresinde.

Pazar günü ve bugün (pazartesi ) daha da arttı yaralar göz çevresinde ve hatta kolunda,yanağında ve boğazında da çıktı bu yaralardan.

Bu sabah yine götürdüm doktora ...

Ağır bir enfeksiyon geçiriyor irem ,kreşte bu şekilde bir hasta çocuk olmadığını söylediler dün toplantıda öğretmenleri ama bu salgın hastalığın kreşten geçtiği çok açık..

Ve sanırım bundan sonra da hep hazırlıklı olmalıyız , kreş hastalıklarımızın ilkini yaşamış bulunuyoruz..
Nasıl koruyabiliriz bu hastalıklardan bilmiyorum ve irem'e baktıkça ağlamamak için kendimi zor tutuyorum:(

8 yorum:

  1. Canim ya,cok kötü görünüyor,bakamiyorum,benimde gözümden yaslar geliyor,cok gecmis olsun,insallah en kisa sürede gecer,yuvaya baslanilan ilk aylar hastalikla gecer,sonra bagisiklik kazanirlar...

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Of yaaa,inan aşırı derecede üzüldüm:(Çabucak iyileşsin güzel gözlü kuzum benim yaaa:((
    Nasıl dikkat edilemez kreşte anlamadım ben ya,çok çok geçmiş olsun:((

    YanıtlaSil
  3. çok geçmiş olsun canım umarım çabuk atlatır iremi o tatlı yanaklarından öpüyorum kocaman sevgilerle

    YanıtlaSil
  4. çok geçmiş olsun canım umarım çabuk atlatır iremi kocaman öpüyorum o tatlı yanaklarından sevgilerle

    YanıtlaSil
  5. Canım benim ya kıyamam, çok geçmiş olsun. Ama endişelenme tedavisi iyi yapıldıktan sonra çocuklar çok çabuk cevap veriyorlar. Kreş enfeksiyonları için yapılacak hiçbir şey yok malesef. Geçen sene 4-5 ay boyunca aralıksız hastaydı Ege. Biri bitmeden ötekine yakalanıyordu. En son Özgülün doğumunda pnömoniyle noktaladık. Bu sene nolacak ben de merakla bekliyorum. Ben çocuk hastanesinde çalışıyorum ve burada birçok çocuk doktorunun çocukları da aynı durumda. Tek yapabileceğin şey tedaviye ek olarak hasta olduğu dönemlerde kreşe göndermeyip evde istirahat etmesini sağlamak. O zaman daha güzel iyileşiyorlar. Ve bütün çocuklar aynı dönemlerden geçiyorlar, Naz İrem de böyle böyle büyüyecek ve çok tatlı bir hanımefendi olacak:)
    En kısa zamanda iyileşmesini diliyorum ve çok öpüyorum.

    YanıtlaSil
  6. Geçmiş olsun.Gerçekten görünce insan çok üzülüyor.Umarım en kısa zamanda iyileşir..

    YanıtlaSil
  7. iremcimm... cok gecmis olsun.. mevla piss mikroplardan seni ve sizleri korusun ins..
    bence de kres ortamindan kapmistir. cocuklar malum her seyi ortak kullaniyorlar, ben en cok wc aliskanliklarindan korkuyordum, cok sukur ilk erkek gittigi icin bi sorun yasamadik.. sanirim kizlarda bol bol idrar yolu enfeksiyonlari oluyormus, minik wcleri yuzunden. kullanmadan oturmadan once kagitla silmesini aliskanlik haline donusturmek lazim. iyi bir el temizligi yine ayni sekilde. bu da kucuklerdeki kil kurdu riskini artiriyor. biz bu konuda degil de sinifimizin halifeks olmasindan cektik bi kis boyu malesef. her hafta nerdeyse bogaz enfeksiyonuyla hastanede soluk aldik. aksilik oglumun tasidigini cogu kere kizimla ben de kapiyorduk :o( diger domuz gribi su ciceklerine daha girmiycem ;o)
    mevla sifasiz dert vermesin, hepsini gormek zorundayiz ne yazikki...

    YanıtlaSil
  8. canım benim, çok üzüldüm fotoğrafı görünce :(:(
    çok çok geçmiş olsun..

    YanıtlaSil