26 Şubat 2010 Cuma

Naz İrem'le Yaşamak...

CIMG0846

Naz İrem'le yaşamak hep koşuşturmak demek...
İş çıkışı eve uğramadan plan yapamamak demek , onsuz bir yere gidememek, gidildiğinde hep suçluluk hissetmek demek , onunla gidildiğinde ise çantaya mutlaka badi , don ,bisküvi, su ve 1-2 oyuncak atmak demek.ve tabi 5 dakikada evden çıkamamak demek.
Sinemaya gidememek,yağmurda dolaşamamak demek.
Naz İrem'le yaşamak ne kadar yorgun olursan ol ve ya hasta ,o uyumadan uyuyamamak , dinlenememek , geceye kadar onunla oynamak ,uykusuz geceler geçirmek demek.
Naz irem'le yaşamak sürekli araştırmak ,onun için hep iyisini istemek,"daha iyi bir anne nasıl olunur,onu nasıl mutlu edebilirim ,gelişimi için neler yapabilirim" lere sürekli cevap aramak demek.
Naz İrem'le yaşamak sonsuz sayıda kötü senaryo üretip bide oturup bu senaryoların olabilme ihtimali için ağlamak ,sürekli yüreğimin ağzımda olması demek...
Naz İrem'le yaşamak sürekli ona hikayeler uydurup anlatmak demek..(dağınık saçlı kızın hikayesi, sabırlı olmayan kızın hikayesi,ağlayan kızın hikayesi ,elini ağzına sokan kızın hikayesi,yaramaz kızın hikayesi , kola içen kızın hikayesi..vb.. ::)bu liste uzayıp gider )
Naz İrem'le yaşamak sürekli izlenmek ve yaptığımız her haraketi ,söylediğimiz her cümleyi kısa süre sonra onda izlemek demek .
Onunla yaşamak sürekli anneme hak vermek ,annemi daha çok özlemek demek...
Ve herşeye rağmen Naz İrem'le yaşamak karşılıksız sevilmek , sevmek, öpmek ve sürekli öpülmek,mis kokusunu içime çektiğim an tüm yorgunlukların unutulması demek.
Onunla yaşamak mutluluk demek....



22 Şubat 2010 Pazartesi

Küçük Kızımın Büyük Duası

watermark

Kızımcıma yatmadan önce dua etmesini öğretiyoruz son zamanlarda.
Sütünü içiyor , dişlerini fırçalıyor . Tuvaletini de yapıp ya yanımıza yatıyor ya da kendi yatağına . Gündüzleri zaten yeteri kadar özlediğim için geceleri yanımda yatmak istemesine karşı çıkmıyorum hiç. Bu konuda hiç katı olmadım ,olmicam da sanırım.Çünkü Naz'dan çok ben istiyorum onunla yatmayı. Ona sarılıp uyumayı.
Birde duamız var .Aklına gelen herkese dua ediyor naz irem. Yanlız dün geceki duası oldukça komikti . Çok güldüm.
Oturdu yatağa.Açtı ellerini.Ve başladı dua etmeye...
"Allahım sen beni , annemi , babamı , dedemi , adedemi , babannemi , teyzelerimi , masamı, bebeklerimi , koltuğumu , kuzularımı , oyuncaklarımı koru. Seni çok öpüyorum Allahım . Amin::))) "

21 Şubat 2010 Pazar

Naz İrem Rüya Abasının Doğum Gününde

CIMG1268

En küçük kuzenimiz Rüya'nın doğum günü idi pazar günü. Bu da bize toplanmamız için çok güzel bahane oldu .Reyhan halamdaydık ailece.Çok güzel , çok neşeli bir gündü. Bu güzel günü düzenleyenlere , emeği geçenlere burdan bir teşekkür daha...
İyi doğmuşsun rüyacım....
Uzun zamandır çınar'ın ve rüyanın adını ağzından düşürmeyen irem için de çok iyi oldu.Rüya abasıyla bol bol oynadı. Çınar'ın dibinden ayrılmadı."Ablasının güzeli gel kucağıma " deyip durdu.::))
Bu aralar çok düşkün kendinden küçüklere , bebeklere. Bıktırana kadar seviyor , öpüyor,rahat vermiyor çocuklara.
Evde oynadığı oyunlarda , evciliklerde de kendisi genelde anne ve ya abla rolünde .Sanırım abla olma zamanı gelmiş kızımın:)
CIMG1266
CIMG1249
CIMG1248
CIMG1289

10 Şubat 2010 Çarşamba

Mickey'nin Masal Dünyası'ndayız.














Haliç Kongre Merkezi'ndeki Mickey'nin Masal Dünyası'ndaydı dün akşam irem ve arkadaşları.Harika bir gösteriydi.Çoçuklar mı daha çok eğlendi biz mi bilemedik.

Mickey Mouse, Minnie Mouse, Donald Duck ve Goofy’nin sunumuyla, Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler, Sindirella, Güzel ve Çirkin masalları canlandırıldı. Mickey’nin Masal Dünyası’nda, mutluluk veren masallar; görkemli bir dekor, etkileyici koreografi, yaratıcı ışıklandırma ve muhteşem kostümlerle ortaya konuldu.
































































9 Şubat 2010 Salı

Yumurta Kabuklarından Portakal


Önce bir kağıda yuvarlak çizdi irem.


CIMG1010


Yuvarlak kısmın içine yapıştırıcı sürdü..


CIMG1013




Yumurta kabuklarını yapıştırıcının üstüne yapıştırdı.


CIMG1024




Ve turuncu ile boyadı


CIMG1033


Acaba portakala benzemişmiydi?? bu sorunun cevabını irem'de veremedi.::))) Neye benzedi annecim dedim: 'Yumuuta sayısına ' dedi::)))


CIMG1035

8 Şubat 2010 Pazartesi

Kedi mi Olmuş Benim Kızım::))

CIMG0980



Her çocuk böylemidir bilmem ama bizim kız da aşırı bir palyaço sevgisi var. Kolay kolay kimsenin kucağına gitmeyen ,tanımadığı insanlar tarafından sevilmekten fazla hoşlanmayan küçük hanım bayılıyor palyaçolar tarafından sevilmeye ,kıyafetlerini incelemeye,Nerde görse yapışıyo :)




CIMG0985


CIMG0989
CIMG0991



şirin şey.....

İpe Boncuk Dizmece


Farklı şekil ve renkteki boncukları itina ile dizdi kızım ipe. Dizerken ahşap boncukların üzerindeki hayvanlarıda tek tek söyledi kendisi. Renklerine göre ve şekillerine göre de dizme çalışması yaptık. El-göz koordinasyonu, ince motor becerileri ve görsel algılamalar konusunda benden pekiyi aldı ::))

CIMG0967


CIMG0975


CIMG0972

7 Şubat 2010 Pazar

Arkadaşlarıyla Bir Gün...

CIMG0951



Minik berra'yı biran olsun rahat bırakmayan kızım , yine bir köşede sıkıştırmış kızcağızı öpmeye çalışıyor.Sürekli peşinde kızın 'ablacım gel kucağıma 'deyip duruyor.Büyümüşte abla olmuş benim kızım.


CIMG0956

CIMG0958

CIMG0959

CIMG0954

4 Şubat 2010 Perşembe

Dedeyle Karlı bir Sabah....

CIMG0943





Manzara çok güzeldi , bebişimde öyle.. İşe geç kaldığım halde 2 poz almadan edemedim...:))






CIMG0941

CIMG0940

2 Şubat 2010 Salı

Biraz acı , biraz hüzün , ama herşeye rağmen şükür


Yaklaşık 1 ay önce yine buradan duyurmuştum teyze olacağımı,duygularımı sevincimizi . Belki erkendi ama o an için duygularımı açıklamış ,engel olamamıştım kendime....

Ama malesef kaybettik doğmadan bebişimizi.

Olsun dedik ,herşeyde bi hayır vardık dedik ve biz yine en kötü günümüzde birbirimize kenetlendik.

Şuan için tek önemli şey Tuba'nın sağlığı ve psikolojisi idi . Ve şükürler olsun ki o da çok iyi.
Allah'ım bize taşıyamiyacağımız yükler yükleme .Sen bize zorluklara dayanma gücü ver .(Amin)