16 Şubat 2012 Perşembe

İkinci çocuk kolay , iki çocuk zor

İtiraf etmeliyim ki iki çocuk zor geliyor bana bu aralar ..
Bir süredir irem evde , okula gitmiyor.kafa tatili yapıyoruz. 1 mart'ta tekrar başlayacak inş..
Ama bana bu tatil pek iyi gelmedi. Annem'in aralarında 1 -1,5 yaş olan 3 küçük çocuğu nasıl büyüttüğünü düşünüyorum sürekli..
Naz İrem'de olduğum gibi degilim berra zeynep'te. Daha rahatım en başından beri ,hatırlıyorum da irem'in ilk nezlesinde korkup acile götürmek istemiştik. İlk ateşi çıktığında elim ayağım birbirine karışmıştı ,emzirirken problemler yaşamıştım , hergün doymuyor diye ne streslere giriyordum.
Berra doğduğundan beri kaç çeşit problemle karşılaştık , yeni yeni hastalıklar öğrendik.Ama hep rahattık ,hep Allah' a güvendik. Berra'nın hepsini atlatacağına inandık. Öyle de oldu.Hala takipte
olsak ta herşey iyiye gidiyor inş, daha da iyi olacak..
Velhasıl ben berra'da daha cool bi tavır sergiledim hep. Tecrübeli olmak gerçekten güzel..
2. çocuk bu nedenle gerçekten kolay.
Amaa evde biri 5 yaşında biri 2,5 aylık 2 çocuk varsa işin gerçekten zor..Hele irem gibi süsüne düşkün ve dağınık ise daha zor .Bizim hanım günde abartısız 10 çeşit kıyafet değiştirir ,ojelerini , tokalarını ,kolyelerini , çıkardığı kıyafetlerini , yatağını toplamayı öğretemedim malesef..
Hele birde onunda ağlama krizleri geldiyse , berra ile karşılıklı ağlama düeti yapıyorlar..O anda
tek düşündüğüm tabana kuvvet kaçmak , kaçabildiğim en uzak yere::))
Allah ikiz annelerinin yardımcısı olsun ,nasıl baş ediyorlar hele birde tek başınalarsa bilmem..

7 yorum:

  1. Allah hepimize kolaylık versin ne diyim. Bu işin sırrı sabır, şükür, her zaman daha iyi olacağına inanmak. Bir de kurallar ve disiplin. Kesinlikle kuralsız olmuyor. Babam bile der Özgül'ün kuralları var diye. Baştan beri herşeyi anlatıyorum ve çocuklar anlıyor herşeyi. Ona göre davranıyor. Bazı şeylere hiç müsaade yok, o zaman biraz ağla öyle gel diyorum. Onlar beni ben onları tanıdık artık. Yani bi şekilde dengeyi kurduk. Sen de kuracaksın, daha bebeğin çok küçük, zamanla daha iyi olacak herşey. İrem de neyi isteyip neyi isteyemeyeceğini anlayacak. Paylaşmayı öğrenecek. Bizimkiler baştan beri paylaşıyorlar ama onlar da zamanla öğrendi sonuçta. Seninkiler de zamanla düzene oturur merak etme. Canını da çok sıkma. Sen elinden geleni yapıyorsun. Ve İrem çok akıllı bir çocuk. Azcık daha sabır. Bol bol derin nefes :)

    YanıtlaSil
  2. Canım ya bu konuda derya'nın söyleyecek çok şeyi vardır eminim.Farklı yaşlar daha da zor oluyor.Allah kolaylıklar versin.Hep düşünüyorum biz nasıl büyüdük ,nasıl yetişti annem bize ,eve ,herşeye .Suyu bile taşımış bir süre, çamaşırların yıkanması,bizim eğitimimiz gelişimimiz yemek temizlik offfff Biz onların yanında çocuk bakmıyoruz eminim içlerinden gülüyorlar bize

    YanıtlaSil
  3. Allah bütün annelerin yardımcısı olsun :)

    YanıtlaSil
  4. canım facebook tan blogger anneler'den geldim bloguna sık sık uğrarım artık :)

    YanıtlaSil
  5. ah birde ben cesaret edebilsem ikinci çocuğa,o zaman bende cool bir anne olacağım ama yok bir türlü hazır hissetmiyorum kendimi:)
    benim oğlum çok sorunlu olduğundan malesef ikinci çocuk için biraz daha zamana ihtiyacım var sanırım.
    keyifli pazarlar...

    YanıtlaSil
  6. canim benim ben de hatilarsan böyle inisler cikislar yasadim bazen onlarla oturdum agladim :) Zor hele ki farkli ihtiyac ve isteklernla bile zor varsa ve ikisi de kücükse zormus ben de anladim ve bir aydir bakicimiz geldi. Onunla bile zor yetisiyoruz. Allah kolaylik versin ikisini de cok öpüyorum , Iremi acil okula yolla...

    YanıtlaSil
  7. Bende bunları düşününce bazen cesaret ediyorum bazen edemiyorum.Yaş aralığı çok olması iyi değil arayı açma diyorlar ama ara yakın oluncada anne yorluyor yıpranıyor.Gerçi anneler onların bir gülüşüyle bazen herşeyi unutuyor ama.Yok yok ben yinede bir-iki sene daha bekliyeyim:)
    :

    YanıtlaSil