10 Mart 2011 Perşembe

Bir Kar Masalı;)

Beklediğin kar nihayet yağdı mart'ta..Fazla olmasa da 1 saat oynayabildik seninle bahçede...
"Karların üstüne yatmak istiyorum" dedin , yüzüme baktın .. "Yat annecim" dedim , "ıslanmazmıyım" dedin. "Önemli değil" dedim..Yattın , iyice yapıştırdın kendini yere, izin daha iyi çıkarmış , öyle söyledin;)..

Karda kayan çocukları gördün , "bende kaymak istiyorum" dedin , yüzüme baktın, hep benden bir onay bekliyormuş gibi.."Kay annecim" dedim ."Çamur olmaz mı " dedin.. "Çamur olması önemli değil , sana birşey olmasın , dikkatli ol" dedim. "Sen meyak etme annecim" dedin. Tırmandın hızlı hızlı , eldivensiz ellerinle , ben eldivenle bile donarken..

Minicik bir kardan adam yaptık seninle , yapraktan ağız , kurumuş dallardan göz ve burun yaptık. Daha resmini bile çekemeden bir tekme attın , "yıkmak çok zevkliymiş" dedin:)

Bu sefer daha soğuktu sanki kar. Seninle bundan bile zevk aldım ya , bende buna şaştım..

Çok özlüyorum seni , işyerindeyken sana kavuşacağım anı iple çekiyorum hep.. Ama büyüdüğünden midir nedir, bu aralar sevdirmiyorsun bile kendini fazla. Hep bir meşgalen var , özellikle resim yapmak..Hiç bıkmadan sürekli birşeyler çiziyorsun. Yaptığın her resme çok değer veriyorsun , tıpkı bizim onlara çok değer verdiğimiz gibi.. Bana şimdiden " annecim kardeşim olursa resimlerimi yırtar diye korkuyorum , ozaman ne yapmalıyım "diye sordun.."Kardeşim bunları yırtmanı ve dokunmanı istemiyorum " dersin güzel bir şekilde , seni dinler çünkü sen onun ablası olacaksın, dedim. "tamam , oyuncaklarıma ve boyalarıma dokunabilir , izin almasına gerek yok ama resimlerime ve kağıtlarıma dokunmasını istemiyorum"dedin. "istersen oyuncakların ve boyaların içinde senden izin alabilir." dedim ve verdiğin cevap karşısında ben utandım. "Yok annecim gerek yok , sürekli izin mi alacak çocuk , izin istemek olmasın, ben onla mı uğraşcam, oyuncaklarla oynasın işte orda duruyor" .
"Haklısın , sen bilirsin annecim . onlar senin, sen nasıl istiyorsan öyle olsun" dedim...
Bu aralar bir kardeş isteğidir gidiyor , bakalım ne olacak bu işin sonu;))

4 yorum:

  1. Çok bilmiş cevaplarına bayılıyorum. Haklı her dakika izin mi istenirmiş yahuu :) senin gibi ablası olacağı için gerçekten şanslı olacak kardeşin

    YanıtlaSil
  2. Bu işin sonu hayırlı olsun Elif'cim. Kardeş olayına da hazırlanmışken, umarım gerçekleştiğinde fikrini değiştirmez. ;))
    Büyümüş de abla olmaya hazırmış, Küçük Mucizem'in dediği gibi İrem gibi bir ablası olacağı için çok şanslı olacak kardeşi. Sevgiyle :))

    YanıtlaSil
  3. Ben de tam İrem'in cevaplarına bayılıyorum yazacaktım ki Küçük Mucizem zaten yazmış :) Çok alem senin bu kızın Elifcim :):)

    YanıtlaSil
  4. Kardeş istiyorsa vardır bir bildiği:))
    Öperim onu sevgiyle...

    YanıtlaSil